Kostföreläsning

Kost är som många andra ämnen – vitt och brett men också precist och mätbart. I stora drag pratar vi om “bra och dålig kost”. Hur man planerar inköp, gör smarta val och sammanställer en god och bra måltid. Vi tittar också närmare på hur kroppen bryter ner, fördelar och spjälkar näringsämnen. Hur ska man tänka om man vill öka förbränning och bygga muskler? Vi försöker svara på om det verkligen går att punktförbränna?

En annan faktor som vi lätt glömmer är just varför vi väljer fel när vi är fullt medvetna om det. Vi skulle aldrig äventyra vår hälsa genom att knapra i oss E201 om vi visste vad det innehöll eller om man fick se beståndsdelarna i t.ex. en pulversoppa? Hjärnan spelar en stor del i hur vi beter oss och där tittar vi på hur man “tänker rätt”.

Vi är omgivna av mat och råvaror – alldeles vanlig mat, ekologisk mat, specialmat, grönsaker och frukter från världens alla hörn finns tillgängliga året runt. Vi har storköp, deli-butiker och snabbköp som är öppna i stort sett hela veckan och från tidig morgon till kväll. Är det för mycket av det goda? Hur ska man handla så att det blir bra för både kropp och själ?

Kursledare
Alla våra kursledare är ergonomer, legitimerade naprapater eller sjukgymnaster (med egna barn) som dagligen arbetar med träning, friskvård och rehabilitering. Samtliga instruktörer är kvalitetssäkrade av InMo Medveten Träning som är experter inom friskvård.

Pris
Föredrag på förskolan om kost och medvetna val inom livsmedel. Vi avslutar med att under cirka 45 minuter komponera ihop flera enkla, goda och framförallt hälsosamma måltider. Flera som kan göras på jobbet på mindre än 10 minuter.

Pris: 695 kr/person + 25 % moms (minimiantal 9 personer). Tid, cirka 3 timmar

Intresseanmälan
Anmäl ditt intresse genom att fylla i dina uppgifter här nedanför. Vi kommer att kontakta dig inom kort.

Ditt namn

Din E-post

Mobilnummer

Namn på din förskola

Antal intressenter

Övrigt